Stressz- és fájdalommentes fogászat
1051 Budapest, V. kerület, Nádor utca 23. I. emelet
Stressz-és fájdalommentes fogászatStressz-és fájdalommentes fogászat

Amtmann Tamás, már gyermekkora óta fogászati problémákkal küzdött. A komoly problémák az évek során súlyosbodtak, míg végül elszánta magát és elhatározta, hogy megoldást keres állapotára.

Mikor kezdődtek a fogászati problémái?

A történetem elég régen kezdődött, még gyermekkoromban. Ugyanis a tejfogaim kiesése után a maradó szemfogak nem rendesen jöttek elő, hanem keresztbenőttek és évekig csak egy dudor jelezte jelenlétüket a szájpadlásomon. Akkoriban nem okoztak problémát, egyszerűen csak megszoktam, hogy nem úgy mosolygok, mint előtte és persze a beszédnél is oda kellett figyelni, hogy mennyire nyitom ki a szám.

Mi vette rá, hogy lépjen az ügyben?

2016-ig a keresztbenőtt fogaim tünetmentesek voltak, utána azonban elkezdtek nőni, áttörték a szájpadlásomat, és a mellettük lévő fogakat is kilökték. Így a felső fogsorban a négy metszőfogból csak egy maradt, a szemfogaim hiányoztak, ezen kívül még kettő felső kisőrlő fog is hiányzott. A kiesett metszőfogak adták meg a végső lökést, hogy belevágjak a kezelésekbe.

Milyen kezeléseken esett át és mennyi időt vettek igénybe?

A két keresztbenőtt fogamat altatásban operálták ki, amit a Fül-Orr-Gége klinikán még egy arcüreg műtét (FESS műtét) követett, ami után 6 hónapot kellett várni. Mivel kevés volt a csontanyag és fogágybetegségem is volt, úgy volt, hogy csak kivehető pótlást kaphatok, hiszen azt mondták, hogy ezek a problémák miatt 3-5 éven belül kilazulnának az implantátumok, akkor pedig minek belekezdeni. Végül a Nobel (Nobel Biocare – implantátumokat forgalmazó cég – szerk.) 5 éves garanciát ajánlott fel az anyagköltségre, így a Doktor Úrral úgy döntöttünk, hogy belevágunk az implantációba. A kevés csontanyag miatt, arcüreg emeléssel egybekötött csontpótlás következett, a leendő implantátumok helyeinek megerősítésére, amit szintén fél év várakozási idő követett. Végül 2017.06.21.-én ültettek be 2 implantátumot a két szemfog helyére, és az év decemberében még 4 másikat. A beültetés után természetesen ismét fél évet várni kellett a folytatásra.

Amikor olyan fogorvost keresett, aki el tudja végezni az implantációt, miért döntött Dr. Németh József mellett?

Már ismertem a Doktor Urat, így fel sem merült bennem az, hogy máshoz forduljak. Látszik rajta, hogy szereti a szakmáját, én pedig maximálisan megbízok a szakértelmében.

Kezelése szokatlanul sokáig tartott. Érdemes volt kitartani? Milyen érzés most, hogy megkapta végleges pótlásait?

Érdemes volt kitartani. Mindenkinek tudom ajánlani, hogy mielőbb kezdje el a kezelést. Amikor berakták a végleges pótlást, teljesen megváltozott minden a számban és most gyakorolnom kell szépen beszélni. Pösze vagyok kicsit, de a Doktor Úr mondta, hogy ezen ne csodálkozzak, ez vele jár, sokat kell, hogy hangosan olvassak, és beszéljek. Viszont újra tudok harapni, ami nagyon jó érzés. És persze bárki belelát a számba, azt látja ott, aminek ott lennie kell, én pedig nem irigykedek, hogy neki, de szép foga van, hiszen most már nekem is az van.

Hogyan jellemezné a Nádor Dental-t?

Szilvia (recepciós – szerk.) szakmailag, emberileg, minden téren profi. Judit (asszisztens – szerk.) kedves és figyel az apró részletekre, amik bár apróságnak tűnnek, mégis nagyon fontosak. Például, a kezelés közben figyel arra, hogy amikor épp nem dolgoznak, akkor a lámpát lekapcsolja, hogy ne világítson a szemembe. Kedvesség, makulátlan tisztaság, hozzáértés, ezzel el is mondtam mindent.”

⚠ Covid-19 hírek, intézkedések: A Nádor Dentalban, a májusi nyitás óta, pácienseink ellátása zavartalan, a vonatkozó előírások maximális betartása mellett látunk el mindenkit. tovább

️Covid-19 news, policies: Stricter preventive safety measures taken by our practice in response to the increased number of Covid-19 cases:
At Nádor Dental the dental care we provide our patients has been uninterrupted. more