Stressz- és fájdalommentes fogászat
1051 Budapest, V. kerület, Nádor utca 23. I. emelet
Ünnepi akciónk!Ünnepi akciónk!

Éber szedáció – fogászati kezelések félálomban, fájdalommentesen

Gyermekkori rossz emlék miatt kerüli a fogorvosi rendelőt? Remegő lábbal lép be a fogászati kezelőbe? Ökölbe szorul a gyomra a fúró hangjától, a rendelői zajoktól?

Intsen búcsút a szorongásnak!

A modern technikák és érzéstelenítő szerek alkalmazásával a fogászati beavatkozások ma már fájdalommentesen elvégezhetők. Az alábbiakban a rendelőnkben is alkalmazott éber szedációt mutatjuk be.

Bár a fogászati rendelőkben többfajta bódítási-altatási megoldás (link: https://nadordental.hu/blog/mi-a-kulonbseg-a-melyaltatas-az-eber-szedacio-es-a-boditas-kozott/) elérhető, szorongó pácienseinknek a bonyolult és kockázatos altatás helyett a legbiztonságosabb megoldást, az éber szedációt ajánljuk.

Kérjen időpontot stressz- és fájdalommentes kezelésünkre! Jelentkezzen be a +36 70-372-3000-ás telefonszámon, vagy az info@nadordental.hu email címen!

Mit jelent az éber szedáció, milyen a kezelés bódult állapotban?

Az éber szedáció alkalmával a páciens feszültség, illetve félelemérzetét kapcsoljuk ki nyugtató hatású gyógyszerek alkalmazásával. Az eljárás során a páciens nem érez fájdalmat, együttműködésre képes, de mindezt bármilyen aggodalom vagy félelem nélkül.  Az eljárás során egyetlen szúrást kell elviselnie a páciensnek a kezelés kezdetén, ezt követően azonban semmit sem érez. A szájban történő helyi érzéstelenítést már a bódítást követően adjuk be. Az éber szedáció kényelmes és biztonságos megoldás.

A fogászati kezeléseknél fontosnak tartjuk, hogy a pácienssel kapcsolatban maradjunk, bódultsága ellenére szája nyitására, csukására alkalmas legyen, éppen ezért a szigorú feltételeket, komolyabb altatóorvosi megfigyelést igénylő altatást nem alkalmazzuk.

 

Kinek ajánljuk?

Elsősorban azoknak ajánljuk, akik a fogorvostól, a beavatkozástól, hangoktól-zajoktól félnek, illetve erős garat reflexszel küzdenek.

Az eljárás megkönnyíti a kezelések elvégzését azok számára is, akikben akár korábbi negatív tapasztalat, akár más tényező miatt szorongás alakult ki, ami lehetetlenné tette a fogak rendben tartását, kezelését.

Az éber szedáció alkalmazása indokolt lehet abban az esetben is, ha a páciensnek erős garatreflexe van és már a hátsó fogak mosása is komoly megpróbáltatást jelent számára.

Ez a típusú érzéstelenítés abban az esetben is hasznos lehet, ha olyan komplex beavatkozásra, akár több fogat érintő kezelésre van szükség, melyet bódításban el lehet egy alkalommal végezni. Így javasolt olyan, a pácienst megterhelő kezeléseknél, mint szájsebészeti vagy implantológiai beavatkozások.

 

Hány éves kortól alkalmazható?

Rendelőnkben az éber szedációt 16 éves kortól alkalmazzuk.

 

Hogyan zajlik egy éber szedációban végzett fogászati kezelés?

Az éber szedációt minden esetben megelőzi egy konzultáció, hogy a fennálló betegségeket felmérjük, illetve a kezelést és bódítást megtervezzük. Ha a páciens valamilyen krónikus betegséggel él együtt, altatóorvos kollégánkkal is szükséges egyeztetnie. Amennyiben az aneszteziológus szakorvos engedélyezi az eljárást, sor kerülhet magára a beavatkozásra.

Az éber szedáció során a páciens a fogászati székben ül, ahol egy vénás injekció beadásával kezdődik a kezelés. Az injekció hatására a páciens bódult állapotba kerül, és miközben az aneszteziológus szakorvos (altatóorvos) folyamatosan megfigyeli a pácienst, a fogorvos elvégzi a szükséges fogászati kezeléseket. A bódítás hossza szabadon megválasztható, de általában nem tarthat tovább 2 óránál, amelyet a páciens, az eljárásnak köszönhetően, a valósnál sokkal rövidebb időnek érzékelhet. A kezelés végén a beteg egy olyan szert kap, melynek köszönhetően bódultsága megszűnik, perceken belül visszanyeri tudatát.

 

Kinek nem javasolt?

Az éber szedáció nem javasolt szív- és érrendszeri betegek, kábítószerfogyasztók és komoly asztmások számára. Bizonyos antidepresszáns szerek szedése mellett sem alkalmazható a fenti eljárás. Meglévő betegség vagy egészségügyi probléma esetén a beavatkozás megkezdéséhez szükséges kérdőív kitöltése alapján aneszteziológus szakorvos kollégánk dönti el, hogy a beavatkozás létrejöhet-e.

 

Hogyan kell készülni a kezelésre?

A páciens a beavatkozást megelőző 6 órában már nem ehet és nem ihat, de rendes gyógyszereit reggel kevés vízzel beveheti. Fontos még, hogy a páciens gondoskodjon felnőtt kísérőről, mivel egyedül nem távozhat a rendelőből a kezelés után.

 

Mire kell számítani a kezelés végeztével?

Az éber szedációs kezelés után a tudat nagyon hamar kitisztul. Az eljárás befejezése után a pácienst fél-egy óráig megfigyeljük és csak abban az esetben bocsátjuk el, amennyiben meggyőződtünk róla, hogy állapota azt lehetővé teszi.

A bódítást követően a rendelőt csak felnőtt kísérő segítségével hagyhatja el. A beavatkozást követően 24 óráig tilos a vezetés, veszélyes gépek, berendezések kezelése, és nem javasolt komolyabb döntések meghozatala vagy szerződések aláírása sem.

A lehetőség nálunk, a döntés az Ön kezében van!

Az éber szedáció díja megkezdett óránként 80.000 forint. További információért forduljon hozzánk bizalommal! Jelentkezzen be a +36 70-372-3000-ás telefonszámon, vagy az info@nadordental.hu email címen!

 

Rendelőnket 2020. november 16-án teljeskörű fertőtlenítés után, ismét megnyitottuk! tovább

️Our practice has reopened following a complete disinfection! more