Stressz- és fájdalommentes fogászat
1051 Budapest, V. kerület, Nádor utca 23. I. emelet
Stressz- és fájdalommentes beavatkozás, kérjen időpontot most!Stressz- és fájdalommentes beavatkozás, kérjen időpontot most!

A fogászat egyik jelentős területe a fogszabályozás. E terület célja a szép és szabályos mosoly elérése, a tiszta beszéd és megfelelő harapás elősegítése, továbbá, hogy a fogak tökéletesen funkcionáljanak. A fogszabályozás során a szakemberek a megdőlt fogakat , fogak közti hézagokat, torlódásokat és az állcsont helyzetét kezelik.

A fogszabályozás előnyei

  • elősegítési a komfortérzetet
  • javul a szájhigiénia, ezáltal a fogak szuvasodásának esélye is nagymértékben csökken
  • az egyenletes terhelésnek köszönhetően csökken a fogak kopása
  • a rágástechnika javulása, amely elősegíti az emésztést
FOGSZABÁLYOZÓRA VAN SZÜKSÉGE? KÉRJEN ÁLLAPOTFELMÉRÉST A NÁDOR DENTALNÁL!

 

Fogszabályozás típusai

Fogszabályozó készülék

Fogszabályozó készülék

A fogakat két technikával szabályozhatjuk: alkalmazhatunk rögzített, illetve kivehető fogszabályozót. A rögzített készülékek bracketekből (köznyelven tappancsokból), gyűrűkből és ívekből állnak. A bracketek anyagukat tekintve készülhetnek fémből, porcelánból, műanyagból vagy e három anyag kombinációjából.

Fogszabályozó készülék

Fogszabályozó készülék

A kivehető készülékek közül is több variáns állhat rendelkezésünkre. Legtöbb készülék műanyagból, illetve szilikonos, gumis és rugalmas anyagból áll. A rögzített készülékkel szemben – ami 0-24 órában a fogakhoz van erősítve – a kivehető fogszabályozót nappali és éjszakai használatra javasolják.

 

Fogszabályozás költségei

Rendelőnkben szakorvosaink több tíz éves tapasztalat alapján korrigálják a rendezetlen fogakat a szakorvosaink. Mivel számtalan készülék felhelyezésére és átadására került már sor, a rendelőnkkel kapcsolatban álló fogtechnikák kedvező áron készítik el a különböző felnőtt és gyermek fogszabályozó készülékeket.

Felnőttkori fogszabályozás

Felnőttkorban minden esetben rögzített fogszabályozót kell alkalmazni, ami nagy odafigyelést igényel a tisztításban A mai fejlett technika számtalan lehetőségeket kínál a felnőttkori fogszabályozás típusát illetően. A rendezett, szép fogak elérése érdekében viselhet a páciens belső fogszabályozót, ami a nyelv felőli oldalon kerül elhelyezésre, így egyáltalán nem lehet észrevenni a készüléket.

Belső fogszabályozó

Belső fogszabályozó

Hordhat továbbá átlátszó “üvegszerű” készüléket , ami esztétikai szempontból is előnyös, vagy speciális sínsorozatok közül is választhat a páciens, amely kényelmes és viselésekor gyakorlatilag nem is látszik.

Fogszabályozás időtartama

A rögzített készülék viselése általában egy-két évet vesz igénybe.

Gyermek fogszabályozás

Gyermekek részére általában kivehető fogszabályozókat alkalmaznak. A legtöbb esetben megelőző vagy későbbi kezeléseket előkészítő céllal használják ezt a típusú készüléket.

Kivehető gyermek fogszabályozó

Kivehető gyermek fogszabályozó

Célja

A kivehető készülékek célja, hogy korrigálja a fogak helyzetét vagy előkészítse a rögzített fogszabályozó hordására, illetve a már viselt rögzített készülék eredményének megtartása.

Előnye

Kivehető gyermek fogszabályozó

Kivehető gyermek fogszabályozó

Megválaszthatjuk a színét, olykor mintáját is. Így a színes, ötletes készülékeket a gyermekek is szívesebben viselik. Könnyen tisztítható, hordása nem megterhelő kisgyermekek számára sem.

Hátránya

A fogszabályozás hatékonysága nagymértékben függ a gyermekek együttműködésétől, mennyire felkészültek annak viselésére, és mennyire értik meg annak szükségét.

Fogszabályozót szeretne? Visszahívjuk!