Stressz- és fájdalommentes fogászat
1051 Budapest, V. kerület, Nádor utca 23. I. emelet
Stressz- és fájdalommentes beavatkozás, kérjen időpontot most!Stressz- és fájdalommentes beavatkozás, kérjen időpontot most!

A gyökérkezelés a fog belső részének a kezelését jelenti. A beavatkozásra akkor van szükség, amikor a fog belső szövete megfertőződik, ezáltal begyullad. A fogbél gyulladása során jelentkezhet tünetként a fog elszíneződése, inger hatására érzékenység, fájdalom.

Fertőzések okai

A fertőzésnek több különböző oka lehet; kialakulhat valamilyen baleseti sérülés miatt, nagymértékű fogszuvasodás során, vagy okozhatja repedés is. A gyökérkezeléssel megelőzhetjük a gócbetegségeket és a további fertőzéseket, megszüntethetjük a fájdalomérzetet.

GYÖKÉRKEZELÉS MÉRSÉKELT ÁRON! KATTINTSON!

 

Röntgen gyökérkezelés közben

Röntgen gyökérkezelés közben

Célja

A gyökérkezelés elsődleges célja a saját fog megtartása a fog belső részének teljes kitisztításával és betömésével. A kezeléshez a legkorszerűbb anyagokat alkalmazzuk. A fogbélgyulladás járhat fájdalommal, viszont a gyökérkezelés alatt a páciens egyáltalán nem érez fájdalmat, mert a teljes beavatkozás érzéstelenítési eljárással fájdalommentesen történik. Az érzéstelenítés várandós kismamáknál is alkalmazható.

 

Gyökérkezelés Morita gyökérkezelő géppel

Gyökérkezelés Morita gyökérkezelő géppel

Rendelőnkben Morita gyökérkezelőgép segítségével könnyen és precízen készíthető gyökértömés, folyamatos digitális kijelzője mutatja a fog csúcsának közelségét, biztosítva ezzel a pontos és alapos munkát.

Menete

A gyökérkezelés több lépéses folyamat. Első lépésben rendelőnkben röntgenfelvétel készül, amely pontosabb ismeretet, tájékoztatást ad a fog státuszáról és a gyökércsatornákról egyaránt.  Második lépésben a szakemberek ellenőrzik a fog állapotát, hogy a kezelendő fog élő-e vagy elhalt. Ezután az érzéstelenítés kellemetlenségét megelőzve egy zsibbasztó lidokain sprayt fecskendeznek rá a szakorvosok az ínyre, majd beadásra kerül az érzéstelenítő injekció. Harmadik lépésben elkezdődik a gyökércsatorna kiszárítása, a szuvas rész eltávolítása és a pulpakamra megnyitása.

Gyökérkezelés közben

Gyökérkezelés közben

A gyökércsatornák hosszának megkeresése és meghatározása után a baktériumoktól megtisztítva ki kell tágítani a gyökércsatornát. A megfelelően kitágult gyökércsatornát ezt követően a szakorvosok kiszárítják papírszálak segítségével, majd egy természetes alapú gyökértömést alkalmaznak. A gyökérkezelés után fokozatosan megszűnik az éles fájdalom és a ráharapási érzékenység.

A fertőzött, baktériumos törmelék eltávolítása és fertőtlenítése után a fog teljesen panaszmentessé válik. Kezelés után esetleg tapasztalható érzékenység egy-két napig, illetve érzékeny lehet minimálisan ráharapáskor.

Gyökérkezelés több mint 15 év tapasztalattal – kérjen visszahívást!