Stressz- és fájdalommentes fogászat
1051 Budapest, V. kerület, Nádor utca 23. I. emelet
Stressz-és fájdalommentes fogászatStressz-és fájdalommentes fogászat

Panoráma röntgenfelvétel vagy szakmai berkekben OP- felvétel- Orthopan Tomograph

A panoráma röntgen manapság nélkülözhetetlen segítséget nyújt a fogászati problémák feltárásában. Míg az intraorális ún. kis fogászati röntgen csak egy-két fogról szolgáltat információt, addig a panoráma röntgen jóval több, a szájban található képletről tájékoztat. Szükséges a szájsebészeti beavatkozások előtt, a fogszabályzó kezelések alkalmával, a gyulladások diagnosztikájában vagy a hiányzó fogak pótlásához. A panoráma röntgenfelvétel megmutatja a fogak koronai részét a foggyökérrel együtt, a meglévő töméseket, pótlásokat, a gyökérkezelt fogakat és ezek gyökércsúcsánál lévő szövetek állapotát. Ábrázolja a szuvas részeket, a meglévő koronák csonkhoz való illeszkedését, az egészséges és károsodott fog- és csontszövetet. Fontos információkat ad a fogínysorvadás kezelése előtt, a ki nem nőtt fogak elhelyezkedéséről vagy akár a bölcsességfogakról. Látható rajta az arcüreg, megmutatja az ott található esetleges gyulladásokat.

A régebbi géptípusok még analógok, vagyis hagyományos technikával röntgen filmre készülnek, a modernebb gépek már digitálisan jelenítik meg a felvételt. A digitális felvétel előnye a könnyebb tárolás és továbbítás.

3D szájszkenner a Nádor Dentálnál – KÉRJEN ÁLLAPOTFELMÉRÉST!

 

A modern gépek sugárterhelése is jóval alacsonyabb, mint a régebbi gépeké.

Az OP felvétel 2D-ben (2 dimenzióban) mutatja meg a szájképleteket. Bonyolultabb fogeltávolítás vagy implantáció előtt a 3D – 3 dimenziós felvétel készítése javasolt, lehetővé téve a beavatkozás előtti pontos tervezést.

A Nádor Dental fogászati rendelőjében modern, digitális és alacsony sugárdózissal működő panoráma röntgen készülék áll a páciensek szolgálatában.

Mikor nem ajánlott röntgenfelvétel készítése?

Terhes kismamáknak és szoptató anyukáknak figyelni kell a sugárterhelésre.

Terhesség során ugyanis a fejlődő magzat a sugárzásra érzékenyen reagálhat, a korai fázisban akár fejlődési rendellenességet is okozhat. Tervezett terhesség esetében az anyuka a terhesség előtt látogasson el fogorvosához, aki megvizsgálja fogait, és elvégzi a szükséges kezeléseket. Fontos ez azért is, mivel bizonyos fogágy- betegségek növelik a vetélés és koraszülés veszélyét. Az a tény is köztudott, hogy terhesség alatt romlásnak indulhatnak a fogak, ínygyulladás léphet fel, aminek oka, hogy a kismama hormonháztartása jelentősen megváltozik.

Természetesen a fogászati kezelések előtt a fogorvost tájékoztatni kell a terhességről és a szoptatásról.

Általában köztudott, de itt tájékoztatjuk kedves pácienseinket, hogy a felvétel készítése semmiféle kellemetlenséggel vagy fájdalommal nem jár.

Fogászatunkon a panoráma röntgenfelvételeket archiváljuk és megőrizzük. Az elkallódott felvételeket páciens kérésére e-mailben továbbítjuk.

Kérjen állapotfelmérést 3D szájszkenner szolgáltatásunk előtt a Nádor Dentálnál!

Felhívás! A rendelőnkben elérhető Covid gyors teszt nem a jelenleg elvárt PCR teszt, azt mutatja ki, hogy a szervezetben jelen van-e a Covid vírusra ellenanyagként termelődő M immunoglobulin (lgM) és G immunoglobulin (lgG).

Please note: the rapid covid-19 test  available at our clinic is not the currently required PCR test, it is a rapid chromatographic immunoassay kit for the fast and differential detection of immunoglobulin M (IgM) and immunoglobulin G (IgG) antibodies against COVID-19.