Nádor Dental - Gondoskodó Fogászat

Fogászati kezeléseink

CT-3D diagnosztika

A CT felvétel vagy szakszóval mondva computer tomografia- felvétel, számtalan előnnyel rendelkezik a modern fogászatban. A CT 3 dimenziós képalkotása lehetővé teszi, hogy a legtökéletesebb információt kapjunk fogai illetve állkapcsa állapotáról. Mivel minden részletre kiterjedő diagnózist kapunk, ezért a CT felvétel az  implantológiában, különösen abban az esetben, amikor csontpótlásra is szükség van, nélkülözhetetlen.

A felvétel a legpontosabb képet adja az állkapocs szerkezetéről, illetve a csont vastagságáról. Ez azért fontos, mert így megállapíthatjuk, hogy elengedő-e a csontállomány az implantátum beültetésére.

Milyen esetekben javasolt még CT felvétel készítése?

A 3 D képalkotást az implantológia mellett, leggyakrabban a parodontológia, fogszabályozás és endodontia (gyökérkezelés), területén alkalmazzuk.

Rendelőnkben csak indokolt esetben készítünk a pácienseinkről CT felvételt, ami igény esetén pendrive-ra másolva elvihető.

CT-3D diagnosztika

Veszélyezteti-e az egészséget CT felvétel?

A rendelőnkben lévő modern CT készüléknek  minimális a sugárterhelése, például egy hosszabb repülőút során több sugárterhelés éri a szervezetünket, mint a felvétel során.

Okoz-e fájdalmat, kellemetlenséget a CT felvétel?

A CT felvétel semmilyen fájdalommal vagy kellemetlenséggel nem jár, és nagyon rövid ideig tart.

Szorongó pácienseinknek sem okoz gondot.

Kinek nem ajánlott a CT felvétel?

Terhes kismamáknak és szoptató anyukáknak még a minimális sugárterhelést sem ajánljuk, nekik nem javasolt a CT felvétel.

Minden esetben tájékoztassa fogorvosát már fenálló terhességéről, illetve szoptatásról!

A rendelőnkben használt CT készülékkel arra is lehetőségünk van,hogy a CT készítésével egyidőben egy leképzett panorám röntgen felvételt is kapjunk, így tulajdonképpen  egy expozícióval 2 képet nyerünk. Ezért tartjuk nagyon fontosnak az előzetes konzultációt,hogy pontosan megállapítsuk, hogy milyen célból szeretnénk a felvételt elkészíteni!

Fogászatunkon mind a CT- mind, pedig a panoráma röntgenfelvételeket archiváljuk és megőrizzük. A panoráma röntgenfelvételeket a páciens kérésére e-mailben továbbítjuk, a CT felvételt pedig pendrive-ra másolva tudjuk odaadni.

A CT felvétel ára: 22.000 HUF

Tudjon meg többet a CT felvételekről! Hívjon bennünket a +36 70 372 3000 számon!

Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy személyre szabjuk és javítsuk a felhasználói élményt. További információt az Adatvédelmi tájékoztatóban talál.