Nádor Dental - Gondoskodó Fogászat

Fogászati kezeléseink

Konzerváló fogászat

Sokunknak ismerős az érzés, amikor hideg vagy meleg italok és ételek fogyasztása során hirtelen erős, nyilalló fájdalom hasít fogunkba. A lyukas vagy letört fogak sok kérdést vetnek fel általában pácienseinknek.

Fájdalmas lesz-e a kezelés? Milyen gyorsan kapok megfelelő ellátást? Vannak-e alternatív megoldások, hogy stresszmentes legyen a beavatkozás? Nem kell aggódnia, a Nádor Dental rendelőjében stressz- és fájdalommentes szolgáltatásaink segítségével azért dolgozunk minden nap, hogy gyors és hosszútávú megoldást biztosíthassunk Önnek. Pontosan emiatt minden fogtömésre garanciát vállalunk!

Mikor van szükség fogtömésre?

Fogtömés legtöbbször szuvasodás miatt szükséges, ha a fogzománc vagy az alatta lévő dentin is jelentősen sérült, vagy visszafordíthatatlanul károsodott, illetve, ha fogunkból letört egy akkora darab, melyet még lehetséges fogtöméssel pótolni.

Megkülönböztetünk: 

  1. rendelőben elkészíthető fogtöméseket, amiket a fogorvos a helyszínen készít el, mint például a különböző kompozitokat, mint esztétikai fogtöméseket. Ezek a tömőanyagok kék fényű lámpa hatására gyorsan megkötnek és a fog eredeti színével azonosak, ezzel járulva hozzá a magabiztos mosolyhoz.
  2. az  inlay- betétek-, amelyek anyaga lehet műanyag, porcelán vagy nemesfém, ezzel szemben üreg preparálással és lenyomat készítésével, majd fogtechnikus által kialakítva kerülnek be a fogba. A kitisztított, előkészített üreget a végleges betét elkészültéig ideiglenes töméssel zárjuk le, majd jellemzően cementezéssel rögzítjük azt.

Hosszabb beavatkozás, vagy a fogorvostól való szorongás esetén kezeléseinket már éber szedációban is végezzük. Tudjon meg többet stressz- és fájdalommentes kezeléseinkről!

Mi a teendő fogtömés előtt és után?

Fontos, hogy ne éhgyomorral érkezzünk a kezelésre, mert a kezelés után néhány óráig nem szabad enni, ugyanis bár a tömőanyag szinte azonnal megszilárdul, az érzéstelenítés következményeként könnyen beleharaphatunk a nyelvünkbe, vagy megsérthetjük a szánkat. Egyes esetekben, amikor a fogtömést ragasztjuk és cementtel rögzítjük, elképzelhető, hogy néhány óráig kerülendő a terhelés, de ilyenkor erre külön felhívjuk pácienseink figyelmét. Fontos odafigyelni fogaink tisztítására, már az első este is megtisztíthatjuk az érintett fogat.

Kérjen konzultációs időpontot, hívjon bennünket! 

Kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk: info@nadordental.hu 

Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy személyre szabjuk és javítsuk a felhasználói élményt. További információt az Adatvédelmi tájékoztatóban talál.