Nádor Dental - Gondoskodó Fogászat

Fogászati kezeléseink

Éber szedáció

Hogyan működik az éber szedáció?

Az éber szedáció alkalmával a páciens feszültség, illetve félelemérzetét kapcsoljuk ki nyugtató hatású gyógyszerek alkalmazásával. Az eljárás során a páciens nem érez fájdalmat,(a fájdalomcsillapítás külön történik!) együttműködésre képes, de mindezt bármilyen aggodalom vagy félelem nélkül.  Az eljárás során egyetlen szúrást kell elviselnie a páciensnek a kezelés kezdetén, ezt követően azonban semmit sem érez. A szájban történő helyi érzéstelenítést már a bódítást követően adjuk be. Az éber altatás kényelmes és biztonságos megoldás.

Az éber szedálás során történő fogászati beavatkozásoknál fontosnak tartjuk, hogy a pácienssel folyamatosan kapcsolatban maradjunk, bódultsága ellenére szája nyitására, csukására alkalmas legyen(korlátozott kommunikációra képes), éppen ezért a szigorú feltételeket, komolyabb altatóorvosi megfigyelést igénylő altatást nem alkalmazzuk.

Gyakori kérdések:

1. Kiknek ajánlott az éber szedálás?

Elsősorban azoknak ajánljuk, akik a fogászati  beavatkozástól, hangoktól-zajoktól félnek, illetve erős garat reflexszel küzdenek, hiszen szedált állapotban teljesen megszűnik a szorongás, a félelemérzet és a hangok nem zavaróak.

Foghúzás, sebészeti beavatkozások-mint pl. implantáció, csontpótlás- egyes parodontológiai kezelés (fogágybetegség) során is javasolt  bódításban elvégezni a kezeléseket,mert  jóval rövidebbnek tűnik a kezelés ideje, mint az a valóságban és egyszerre több beavatkozást is el lehet végezni.

A bódítás garantáltan stresszmentes és fájdalommentes, mellékhatásai nincsenek!

Az eljárás megkönnyíti a kezelések elvégzését azok számára is, akikben akár korábbi negatív tapasztalat, akár más tényező miatt szorongás alakult ki, ami lehetetlenné tette a fogak rendben tartását, kezelését.

Az éber szedálás alkalmazása indokolt lehet abban az esetben is, ha a páciensnek erős garatreflexe van és már a hátsó fogak mosása is komoly megpróbáltatást jelent számára.

Ez a típusú érzéstelenítés abban az esetben is hasznos lehet, ha olyan komplex beavatkozásra, akár több fogat érintő kezelésre van szükség, melyet bódításban el lehet egy alkalommal végezni. Így javasolt olyan, a pácienst megterhelő kezeléseknél, mint szájsebészeti vagy implantológiai beavatkozások.

2. Hány éves kortól alkalmazható?

Rendelőnkben az éber szedációt 16 éves kortól alkalmazzuk.

3. Ki felügyeli a szedációt?

Az eljárást mindig aneszteziológus szakorvos végzi és a fogászati beavatkozások végéig felügyeli.

3. Mennyibe kerül az eljárás?

Az éber szedáció ára megkezdett óránként 90.000 forint.

4. Mire kell ügyelni a éber szedálás után?

Fontos, hogy a szedálás végén legyen kísérője a páciensnek, az eljárás után nem lehet vezetni és javasolt biztonságosan, kísérővel hazamenni és pihenni.

További információért forduljon hozzánk bizalommal! Jelentkezzen be a +36 70-372-3000-ás telefonszámon, vagy az info@nadordental.hu email címen!

Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy személyre szabjuk és javítsuk a felhasználói élményt. További információt az Adatvédelmi tájékoztatóban talál.