Nádor Dental - Gondoskodó Fogászat

Fogászati kezeléseink

Éber szedáció

Az éber szedáció alkalmával a páciens feszültség, illetve félelemérzetét kapcsoljuk ki nyugtató hatású gyógyszerek alkalmazásával. Az eljárás során a páciens nem érez fájdalmat,(a fájdalomcsillapítás külön történik) együttműködésre képes, de mindezt bármilyen aggodalom vagy félelem nélkül.  Az eljárás során egyetlen szúrást kell elviselnie a páciensnek a kezelés kezdetén, ezt követően azonban semmit sem érez. A szájban történő helyi érzéstelenítést már a bódítást követően adjuk be. Az éber szedáció kényelmes és biztonságos megoldás.

A fogászati kezeléseknél fontosnak tartjuk, hogy a pácienssel kapcsolatban maradjunk, bódultsága ellenére szája nyitására, csukására alkalmas legyen(korlátozott kommunikációra kéoes), éppen ezért a szigorú feltételeket, komolyabb altatóorvosi megfigyelést igénylő altatást nem alkalmazzuk.

Elsősorban azoknak ajánljuk, akik a fogászati  beavatkozástól, hangoktól-zajoktól félnek, illetve erős garat reflexszel küzdenek.

Az eljárás megkönnyíti a kezelések elvégzését azok számára is, akikben akár korábbi negatív tapasztalat, akár más tényező miatt szorongás alakult ki, ami lehetetlenné tette a fogak rendben tartását, kezelését.

Az éber szedáció alkalmazása indokolt lehet abban az esetben is, ha a páciensnek erős garatreflexe van és már a hátsó fogak mosása is komoly megpróbáltatást jelent számára.

Ez a típusú érzéstelenítés abban az esetben is hasznos lehet, ha olyan komplex beavatkozásra, akár több fogat érintő kezelésre van szükség, melyet bódításban el lehet egy alkalommal végezni. Így javasolt olyan, a pácienst megterhelő kezeléseknél, mint szájsebészeti vagy implantológiai beavatkozások.

Hány éves kortól alkalmazható?

Rendelőnkben az éber szedációt 16 éves kortól alkalmazzuk.

Az éber szedáció díja megkezdett óránként 80.000 forint.

További információért forduljon hozzánk bizalommal! Jelentkezzen be a +36 70-372-3000-ás telefonszámon, vagy az info@nadordental.hu email címen!

Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy személyre szabjuk és javítsuk a felhasználói élményt. További információt az Adatvédelmi tájékoztatóban talál.