Nádor Dental - Gondoskodó Fogászat

Fogászati kezeléseink

Esztétikai fogászat, protetika

Fogorvosként mindent elkövetünk, hogy a saját fogakat megmentsük. Bizonyos esetekben (pl. baleset következtében kimozdult/elvesztett fog, fogágybetegség, vagy a fog egyéb gyulladásos megbetegedése esetén) azonban a fog már nem menthető meg, így azt ki kell húzni. A foghiányos állapot azonban nemcsak esztétikai probléma, hanem kezeletlenül, fogpótlás nélkül, később  súlyos fogászati és funkcionális problémákat is okozhat (pl. állkapocsízületi problémák, harapás süllyedése, akadályozás a jóízű étkezésben).

Ilyenkor a legjobb megoldás a fog/fogak pótlása.

Rendelőnkben a kezelések éber szedációban is kérhetők a szorongó páciensek számára. 

A megfelelő fogpótlás kiválasztása több tényezőtől függ, mint amilyen a meglévő csontállomány, valamint a szomszédos fogak állapota és természetesen figyelembe vesszük pácienseink igényeit is.

  • Amennyiben az eredeti fog baleset miatt gyengült meg, vagy a fog koronája szuvasodott el és ezáltal nem képes betölteni esztétikai és funkcionális feladatait, fogászati korona javasolt. Ekkor a sérült fogra – lecsiszolást követően – egy színében a többi foghoz tökéletesen hasonlító koronát ragasztunk.
  • fogászati híd akkor megoldás, amikor több fog hiányáról van szó és a foghiány két szélén (ideális esetben) egészséges (nem mozgó, nem gyulladt) fogak helyezkednek el. Ekkor a foghiányt a szomszédos fogak lecsiszolása után létrehozott fogászati híddal oldjuk meg.
  • A részleges v. kivehető fogpótlások szintén megoldást jelentenek foghiány esetén, amennyiben a meglévő fogak száma nem elegendő egy rögzített pótláshoz vagy stabilitásuk elvesztésének  következtében nem bírnának megtartani egy hidat.
  • Teljes foghiány esetén implantátumon rögzített (elhorgonyzott) pótlással lehet szép eredményt elérni.
  • Héjakat alkalmazunk olyan esetekben, amikor a metszőfogakat szeretnénk esztétikai megfontolásból javítani.Legyen az esztétikai vagy alaki eltérés.Az eljárás folyamán lehet preparálás nélkül ill.preparálással héjakat készítenünk.Nem csiszoljuk le a fogfelület egészét,hanem csak azt a területet amire a héjat készítjük.Leggyakrabban porcelán héjakat készítünk. 

  

  • Inlay,onlay,overlay:olyan, a konzerváló fogászathoz tartozó fogmű, aminek elkészítéséhez fogtechnikus munkája is szükséges.Üregalakítás,lenyomatvétel (hagyományos ill.szkennelés),majd a kész inlayt (betétet) ragasztjuk be az előkészített fogba. Anyagát tekintve porcelánnal megerősített kompozit,porcelán,cirkónium,ill.arany szerepelhet.Esztétikai szempontból a préskerámia inlayk a legkielégítőbbek. 

Árak:

  • A fogászati korona ára:                        66.000 és 95.000 Ft között van az alkalmazott anyagtól függően
  • a teljes akril fogsor ára:                        200.000 Ft/állcsont
  • A héjkerámia ára:                                  95.000 Ft
  • Az inlay, onlay ára:                                63.000 és 95.000 Ft között van az alkalmazott anyagtól függően

 A megfelelő pótlás rendelőnkben mindig a páciens fogazatának/igényeinek figyelembevételével kerül kiválasztásra.

A Nádor Dental a fogászati munkánkra garanciát vállal!

Ha kérdése merülne fel, hívjon bennünket bizalommal: +3670 372 3000

Foglaljon időpontot most: info@adordental.hu 

 

 

Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy személyre szabjuk és javítsuk a felhasználói élményt. További információt az Adatvédelmi tájékoztatóban talál.