Nádor Dental - Gondoskodó Fogászat

Fogászati kezeléseink

Panoráma röntgen felvétel

Panoráma röntgen felvétel - Orthopantomograph

Míg a periapicalis ún. kis fogászati röntgen csak egy-két fogról szolgáltat információt, addig a panoráma röntgen jóval több, a szájban található képletről tájékoztat. Szükséges a szájsebészeti beavatkozások előtt, a fogszabályzó kezelések alkalmával, a gyulladások diagnosztikájában vagy a hiányzó fogak pótlásához. A panoráma röntgen felvétel megmutatja a fogak koronai részét a foggyökérrel együtt, a meglévő töméseket, pótlásokat, a gyökérkezelt fogakat és ezek gyökércsúcsánál lévő szövetek állapotát. Ábrázolja a szuvas részeket, a meglévő koronák csonkhoz való illeszkedését, az egészséges és károsodott fog- és csontszövetet. Fontos információkat ad a fogágybetegség kezelése előtt, a ki nem nőtt fogak elhelyezkedéséről vagy akár a bölcsességfogakról. Látható rajta az arcüreg, megmutatja az ott található esetleges gyulladásokat.

A modern gépek sugárterhelése is jóval alacsonyabb, mint a régebbi gépeké.

Az OP felvétel 2D-ben (2 dimenzióban) mutatja meg a szájképleteket. Bonyolultabb fogeltávolítás vagy implantáció előtt a 3D – 3 dimenziós felvétel készítése javasolt, lehetővé téve a beavatkozás előtti pontos tervezést.

A Nádor Dental fogászati rendelőjében modern, digitális és alacsony sugárdózissal működő 3D-CT és panoráma röntgen készülék áll a páciensek szolgálatában.

Rendelőnkben a panoráma röntgenfelvétel ára: 7.000 Ft

A 3D-CT felvétel ára:                                             22.000 Ft

Mikor nem ajánlott röntgenfelvétel készítése?

Terhes kismamáknak és szoptató anyukáknak figyelni kell a sugárterhelésre.

Terhesség során ugyanis a fejlődő magzat a sugárzásra érzékenyen reagálhat. Tervezett terhesség esetében az anyuka a terhesség előtt látogasson el fogorvosához, aki megvizsgálja fogait, és elvégzi a szükséges kezeléseket. Fontos ez azért is, mivel bizonyos fogágy- betegségek növelik a vetélés és koraszülés veszélyét. Az a tény is köztudott, hogy terhesség alatt romlásnak indulhatnak a fogak, ínygyulladás léphet fel, aminek oka, hogy a kismama hormonháztartása jelentősen megváltozik.

Természetesen a fogászati kezelések előtt a fogorvost tájékoztatni kell a terhességről és a szoptatásról.

Általában köztudott, de itt tájékoztatjuk kedves pácienseinket, hogy a felvétel készítése semmiféle kellemetlenséggel vagy fájdalommal nem jár.

Fogászatunkon a panoráma röntgenfelvételeket archiváljuk és megőrizzük. Az elkallódott felvételeket páciens kérésére e-mailben továbbítjuk.

KÉRJEN ÁLLAPOTFELMÉRÉST A NÁDOR DENTÁLNÁL!