Nádor Dental - Gondoskodó Fogászat

Fogászati kezeléseink

Fogszabályozás

Mikor és miért van szükség fogszabályozásra?

A szabálytalan fogsor nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi problémákat is előidézhet. Minél rendezetlenebbek a fogak, annál nehezebben érhetők el fogkefével, ezért még a rendszeres és alapos tisztítás ellenére is megnövekszik a szuvasodás veszélye. A fogszabályozás  célja a szép és szabályos mosoly elérése, a tiszta beszéd és megfelelő harapás elősegítése, a fogak funkciójának helyreállítása és megőrzése. 

Miért érdemes elkezdeni a fogszabályozást?

A fogszabályozás számos előnnyel jár az Ön egészségének szempontjából:

  • visszaállítja a fogak megfelelő funkcióját
  • elősegíti a komfortérzetet
  • javul a szájhigiénia, ezáltal a fogak szuvasodásának esélye is nagymértékben csökken
  • a hozzáférhetőségnek köszönhetően a fogak közti szuvasodás is megelőzhető
  • az íny egészségesebbé válik
  • az egyenletes terhelésnek köszönhetően csökken a fogak kopása
  • javul a rágástechnika, amely elősegíti az emésztést

Fogszabályozás – lépésről lépésre!

Első alkalommal egy személyes konzultáció során, szakorvosaink megvizsgálják Önt és eldöntik, szükséges-e a fogszabályozó kezelés és megoldást jelent-e az Ön számára.

Második lépésként, röntgenfelvételt készítünk. Ez elősegíti, hogy szakorvosaink minél pontosabb képet kapjanak az Ön fogainak kiinduló helyzetéről. Majd, az előzőhez hasonlóan, egy fájdalommentes és gyors eljárás keretein belül lenyomatvétel történik, illetve fotók készülnek a kezdeti állapotról. Minderre azért van szükség, hogy a lehető legpontosabb és leginkább személyre szabott kezelésben részesülhessen!

Harmadik lépésben, miután elkészítettük az Ön kezelési tervét, közösen átbeszéljük a lehetőségeket, és kiválasztjuk azt a készüléket, amely minden fontos szempont alapján idomul az Ön egyedi adottságaihoz, esztétikai ízléséhez és illeszkedik az Ön napi életritmusához.

Végül, a közösen kiválasztott készülék felhelyezésre kerül, ezzel pedig Ön megtette az első lépést az egészséges és gyönyörű mosoly felé! A Nádor Dental rendelőjében szakorvosaink több tíz éves tapasztalat alapján korrigálják a rendezetlen fogakat.  

Rendelőnkben a digitális fogszabályozó konzultáció ára: 45.000 Ft

Mennyi ideig kell hordani a fogszabályozó készüléket?

A fogszabályozás kezelési ideje minden esetben eltér, hiszen több egyedi, anatómiai tulajdonságunk lehet. A kezelés időtartamát befolyásolja a kezelés pontos tartalma és célja, a készülék típusa, valamint az is, hogy mennyire együttműködő a páciens. Az aktív kezelési szakaszt követően mindenféleképpen rögzítenünk kell a fogakat (ez az ún. retenciós fázis). A rögzítés történhet sínnel, a fogak hátuljára felragasztott vékony dróttal, az ún „fix-retainer”-nel (a 3-astól 3-asig), vagy egy kivehető lemezzel.

Időpontfoglaláshoz hívjon bennünket: +36 70 372 3000

Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy személyre szabjuk és javítsuk a felhasználói élményt. További információt az Adatvédelmi tájékoztatóban talál.